4 eenvoudige tips voor de beste huidverzorging in 2019

Iedereen lijkt het deze dagen superdruk te hebben. We rennen rond, proberen ons leven zo goed mogelijk te leiden en werken er hard aan om de beste versie van onszelf te worden. Maar vergeten we niet iets? Moeten we onze huid ook niet de beste versie van zichzelf laten worden?

Zorg ervoor dat je deze optimale huidverzorgingstips niet mist terwijl je hard aan je doelen werkt voor de zomer!

 

De ultieme verzorging voor je huid

Delete is er altijd voor jou om je te helpen bij het verbeteren van de verzorging van je huid. In slechts 4 eenvoudige stappen zorgen wij ervoor dat je huid soepel en stralend is, zodat jij je lekker kunt concentreren op andere dingen. Zoals je volgende vakantie bestemming inplannen.

 

 1. Scrubben

Om het makkelijk te maken heeft Delete haar eigen pre- & aftercare lijn. De Soul Scrub is een milde scrub die het beste van een bodyscrub en een peeling combineert. We hebben deze scrub dan ook speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige zones: je schaamstreek en oksels.

In de periode tussen twee wax behandelingen is het belangrijk dat je de dode huidcellen regelmatig verwijdert. Met Soul Scrub verminder je de kans op ingegroeide haartjes en houd je je huid zijdezacht en ultraglad.

We raden aan om 5 dagen na je behandeling te starten met scrubben. Voor een optimaal resultaat doe je dit vervolgens 2 tot 3 keer in de week. 3 dagen voor je volgende behandeling stop je hier tijdelijk mee.

Delete Soul Scrub Bestel de Soul Scrub hier

 

 1. Vertraag je haargroei met de Slow Lotion

Bij Delete kun je een lotion kopen die zeer geschikt is voor na een wax behandeling. De palmatine in de Slow Lotion zorgt er namelijk voor dat de groei van een nieuwe haarwortel vertraagt en de aanmaak van een nieuw haartje wordt verstoord.

Haartjes zullen bij consequent gebruik circa 7 dagen later verschijnen dan gebruikelijk. Daarnaast zullen ze ook dunner zijn. Het effect wordt zichtbaar na minimaal 3 behandelingen.

Om de haargroei direct aan te pakken, gebruikt jouw Wax Angel de Slow Lotion al tijdens de behandeling. Zelf doe je dit de eerste 5 dagen na de behandeling ook. Dit is belangrijk voor de groeivertragende werking.

Slow Lotion Waxen Bestel hier de Slow Lotion

 

 1. Stop shaving, start waxing!

Je bent bijna klaar om optimaal te genieten van een verzorgde, zachte en gladde huid! De laatste stap is om je scheermesje weg te gooien en een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde Delete salon! Als je blijft scheren dan blijft de huid geïrriteerd en komen de haartjes vaak harder terug. Je huid kan ook een stuk gevoeliger worden en de kans op ingegroeide haartjes is groter.

 

 1. Blijf je huid goed verzorgen!

Natuurlijk wil je dat je huid zo lang mogelijk zacht en glad blijft na de wax behandeling. Dat snappen wij als geen ander! Gelukkig kan je de verzorging van je huid nóg verder verbeteren met de Angel Lotion van Delete. De Angel Lotion is een verkoelende bodylotion, waarvan de aloë vera en menthol je huid koelen, voeden en verzachten. Het werkt hydraterend en ontstekingsremmend. Daarnaast verkoelt en kalmeert de lotion je huid na een behandeling. Je kunt de Angel Lotion dagelijks na het douchen aanbrengen. Zeker geen slecht plan in de zomer maanden.

Bezoek onze webshop voor meer producten of boek vandaag nog een afspraak.

Waar wacht je op? Stop shaving and join the waxing revolution!

lees verder...

Waxen, de beste ontharingsmethode voor jou

Hoe bepaal je wat de beste manier is om jezelf van je ongewenste lichaamshaar te ontdoen? Scheren kun je zelf doen maar veroorzaakt irritaties, laseren is een lange termijn oplossing maar erg duur en waxen snel en effectief, maar pijnlijk, toch? Wat we in ieder geval niet willen zijn stoppels, jeuk en ingegroeide haren. Hoe zorgen we voor een mooi, gezond, glad en zijdezacht huidje zonder vervelende nadelen? Wij gingen voor je op onderzoek uit.

Lekker makkelijk, of toch niet?

Als het op ontharen aankomt hebben we verschillende mogelijkheden. Scheren is misschien wel de meest gebruikte methode. We hebben allemaal wel een scheermesje in huis. Zie je haar dat je niet aanstaat? Dan maak je er in no-time korte metten mee. Lekker makkelijk, snel en pijnloos, niet waar? Zo lijkt het wel. Helaas brengt scheren ook wat nadelen met zich mee. Iedere keer dat je met je scheermesje over je huid gaat, veroorzaakt het mesje namelijk microscopisch kleine beschadigingen. Dat lijkt niet veel voor te stellen. Echter zorgen deze kleine beschadigingen al snel voor een droge, geïrriteerde huid. Daarbij veroorzaakt scheren regelmatig ingegroeide haren en heb je na het scheren binnen de kortste keren alweer te maken met niet-zo-charmante stoppels. Dat is ook de reden dat scheren in het gezicht voor vrouwen sterk af te raden is, tenzij je een snor wilt creëren natuurlijk. Scheren is dus makkelijk, snel en pijnloos maar niet aan te raden voor het hele lichaam en schadelijk op de lange termijn. Niet slecht, maar ook niet ideaal dus.

Voor altijd weg?

Eén of een aantal behandelen ondergaan met als resultaat nooit meer haar onder je oksels of je op bikinilijn. Dat willen we allemaal wel. Laseren, ook wel definitieve ontharing genoemd, klinkt als een welkome belofte. Hoewel laseren bekend staat als de duurste ontharingsmethode, beweren sommigen dat laseren uiteindelijk goedkoper is dan scheren. Op de lange termijn zou je namelijk besparen op de kosten voor scheermesjes en scheerschuim. Hoewel we heel graag zouden willen dat dit ook allemaal klopt, zitten er wat haken en ogen aan het ontharen met een laser. We sommen ze voor je op:

 1. Het kost wat tijd
  Voor het ontharen met een laser moet je wat tijd nemen. Tussen iedere behandeling is er minimaal zes weken hersteltijd nodig. Gemiddeld vergt het acht sessies. Het vraagt dus om wat geduld.
 2. Niet voor ieder huidtype
  Laseren is niet voor ieder huid- en haartype even effectief. De effectiviteit wordt bepaald door de grote van het contrast tussen de kleur van de huid en de kleur van het haar. Laseren werkt het beste op een lichte huid met donkere haren. Hebben de haartjes die je wilt verwijderen een lichte kleur of heb je een donkere huid? Dan is de kans groot dat laseren niet de oplossing is voor jou.
 3. Geen permanente verwijdering
  Een grote misvatting over laserontharing is dat laseren de haartjes voorgoed verwijderd, echter is dit niet het geval. Laseren vermindert de haargroei drastisch, in zoverre dat je uiteindelijk (bijna) niet meer zult hoeven scheren.
 4. Kostbaar
  Laseren is niet goedkoop. Een behandeling voor de bikinilijn kost gemiddeld €120. Gezien er per zone zo’n 8 behandelingen nodig zijn, is het definitief ontharen wel even een investering.

Laseren kan een goede oplossing zijn als je voor altijd van je haartjes af wilt. Onderzoek voor je er aan begint echter wel of laseren geschikt en betaalbaar is voor jou.

Doet het pijn?

Na scheren is waxen, ook wel harsen, een zeer populaire manier om ongewenst haar te verwijderen. Wanneer je het woord ‘waxen’ uitspreekt, zie je menig gezicht vertrekken, want dat doet pijn, toch?! De haartjes worden als het ware met wortel en al uit de huid getrokken en dit is niet zo prettig. Echter is er wel veel verschil tussen verschillende wax methoden. Doe je het zelf? Dan is de kans groot dat je je zelf meer pijn doet dan nodig is. Laat je het een professional doen? Dan zorgt deze voor een goede voor- en nabehandeling, en wordt er gezorgd dat de pijn minimaal is. Bij een wax behandeling is het misschien even ‘de tanden op elkaar zetten’, maar dan is wel echt elk haartje zeker 2 a 3 weken weg, met een super zacht huidje als resultaat. Het voordeel is dat de volgende behandelingen steeds relaxter worden. Het haar komt minder snel en minder ‘dik’ terug en je huid raakt gewend aan de behandeling. De haren blijven langer weg dan bij scheren en het is betaalbaar. Je zult alleen wel even goed in en uit moeten ademen tijdens de eerste behandeling.

What to do?

Of je er nu voor kiest om je haartjes zelf te verwijderen met een scheermesje, je wat tijd en geld wilt investeren in permanente ontharing of even de tanden op elkaar zet voor een langdurig resultaat en een zijdezacht huidje, kies de methode waar jij je het prettigst bij voelt. Iedere methode heeft zo zijn voor- en nadelen en alleen jij weet wat het beste past bij jouw huid en portemonnee. Wil je snel en langdurig van je haartjes af, zonder diep in de buidel te hoeven tasten en zonder je huid te beschadigen? Dan komt waxen het beste uit de test. Wil je je een keer uitgebreid laten informeren? Wees dan niet bang om eens te bellen naar een van onze salons.

lees verder...